Gegrilde witlof met parmaham

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • 4 stronkjes witlof
  • 4 plakjes parmaham
  • 75g. (blauwschimmel) brie
  • 1el. witte wijnazijn
  • 4el. olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de grill op de hoogste stand. Maak de witlof schoon en kook ze 2 minuten voor in ruim water.  Halveer de stronkjes witlof in de lengte en leg ze in een ingevette ovenschaal. Besprenkel de witlof met 1 eetlepel olie. Snijd de parmaham in reepjes en leg ze op de witlof. Zet de witlof ca. 8 minuten onder de gril. Snijd de brie in 8 plakjes. Klop een dressing van 3 eetlepels olie, de witte wijnazijn, peper en zout. Schep de witlof op 4 borden en verdeel de kaas en dressing over de witlof.

Tip: Lekker als voorgerecht of bijgerecht.